Стевандић: Санкције - пут ка независности Српске

ГС
Стевандић: Санкције - пут ка независности Српске

БАЊАЛУКА - Евентуалне санкције предсједнику Републике Српске Милораду Додику или Републици Српској, убрзаће њен пут ка независности.

Рекао је то за РТРС предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић коментаришући посјету и наступ бошњачког члана Предсједништва Дениса Бећировића у Њујорку.

Бећировић је прије неколико дана искористио посјету Вашингтону, да тамо на америчким адресама затражи санкције за Додика због наводног рушења темеља Дејтона. 

- У вријеме када се свијет љуља због сукоба у Украјини, Денис Бећировић показао је политичку незрелост. У Сарајеву се створио антисрпски лоби. Милорад Додик је једини могао бирати функцију у БиХ, јер за што год да се кандидовао прошао би. Има ту и неке врсте љубоморе - поручио је Стевандић.

Истиче да управо Срби и Република Српска најбоље знају шта су то санкције.

- Ми у Бањалуци имамо споменик санкцијама, за 12 беба, јер управо санкције су донијеле смрт и патњу. Лично никада се не би залагао за санкције некоме у ФБиХ - рекао је Стевандић.

Он је нагласио да нема никакве институционалне опасности по Српску.

- Република Српска је на далеко вишем нивоу развоја друштвене свијести од ФБиХ, као и многих европских држава - нагласио је Стевандић.

Стевандић је коментарисао и иницијативу Ћамила Дураковића да Сребрениуца добије посебан статус, нагласивши да од тога нема ништа, осим што ће општина и Дураковић два дана бити на насловницима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана