Стевандић: Руска иницијатива о одговорности за НАТО агресију над СРЈ иде у парламент

Срна
Foto: Г.С.

МОСКВА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да ће иницијатива депутата руске државне Думе и Савјета Федерације о позивању на међународно-правну и моралну одговорност држава НАТО-а за агресију против Савезне Републике Југославије 1999. године бити упућена у надлежна тијела Народне скупштине Српске како би била усвојена у парламенту.

”Након што се информишемо о комплетном документу, упутићемо га у надлежна тијела Народне скупштине Републике Српске да прође ту припремну фазу, да бисмо га усвојили у Народној скупштини”, рекао је Стевандић Срни из Москве гђе предводи парламентарну делегацију у посјети Русији.

Он сматра да ће постојати потпуна сагласност с том иницијативом, али да ипак не жели говорити унапријед.

“Сигурно ћемо документ анализирати и предвиђети да се усвоји у Народној скупштини”, рекао је Стевандић.

Адвокат Горан Петронијевић изразио је увјерење да ће парламенти Србије и Републике Српске подржати иницијативу депутата руске државне Думе и Савјета Федерације о позивању на међународно-правну и моралну одговорност држава НАТО-а за агресију против Савезне Републике Југославије 1999. године.

Руска Државна дума усвојила је јуче на пленарној сједници нацрт обраћања поводом 25 година НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије.

“Оба дома Савезне скупштине Русије обраћају се УН, међународним парламентарним организацијама и парламентима страних држава са позивом да осуде војну операцију земаља НАТО-а против Југославије, да се супротставе покушајима мијењања историјске истине о трагичним догађајима 1999. године у интересу колективног Запада и да предузму мјере како би се чланице Алијансе позвале на међународноправну одговорност за агресију против Југославије”, наводи се у тексту обраћања.

У тексту се истиче да је чињеница да је напад земаља Алијансе на Југославију прошао некажњено створила предуслове за нове војне акције широм свијета под маском изјава о борби “за вриједности слободе и демократије”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана