Стевандић: Реис Кавазовић би правио паравојне формације и кршио закон

Срна
Стевандић: Реис Кавазовић би правио паравојне формације и кршио закон

БАЊАЛУКА- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић изјавом о спремности да се БиХ брани и оружјем ако падну њене институције, говори да би он правио паравојне формације и кршио закон.

- Реис очито зна да нема војне формације која може да слиједи његова наређења и на овај начин говори да би он правио паравојне формације и кршио закон - нагласио је Стевандић.

Стевандић је за Срну додао да му исто тако није јасно како би Кавазовић бранио Бањалуку од њега и да Бањалука није онаква какву Кавазовић жели, као што није ни БиХ.

- Овдје се јасно види потреба да се искористи украјински сукоб и овдје створи хаос не би ли се ушићарило. Јасно се види да се не води рачуна о миру у интересу грађана и развоју него о покушају да се овдје направе пројекти који ће се остваривати путем рата - истакао је Стевандић.

Он је рекао да је потпуно јасно у којем контесту жели рат свако ко га спомене.

- Невјероватно је да овакве изјаве пролазе незапажено, односно да ћуте они који би требали највише да их осуде, а онда нам се намеће могућност да ли је то договорено - указао је Стевандић.

Кавазовић је за МТВ Игман изјавио да је "данашња борба у институцијама БиХ" и да се не смије дозволити да се оне руинирају.

- Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то 1992., морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем - додао је Кавазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана