Стевандић: Редовна сједница 22. маја

Срна
Стевандић: Редовна сједница 22. маја

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је на данашњој сједници скупштинског Колегијума одлучено да 22. маја буде одржана девета редовна сједница парламента.

Стевандић је навео да је Колегијум утврдио и приједлог дневног реда те сједнице са 25 тачака, међу којим је и његов приједлог - Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о мјерама безбједности у пословању готовим новцем и другим вриједностима.

.Ријеч је о томе да пропис који постоји у Србији, а то су мобилне канцеларије банака и банкомата, да га усвојимо да би се могло то радити у Републици Српској - рекао је Стевандић, додајући да би то било одлично рјешење грађанима у заједницама у којима не постоје банке.

Стевандић је новинарима у Бањалуци након Колегијума да ће сви материјали бити врло брзо доступни.

Он је рекао и да на Колегијуму није прихваћена тачка дневног реда - приједлог резолуције о афирмисању уставног поретка, суверенитета и политичке независности Републике Српске и БиХ, коју је предложио предсједник Клуба ПДП-а Игор Црнадак јер у том документу пише и да наводно Република Српска није правна и демократска.

-Не можемо дозволити да такав документ уђе у Народну скупштину - истакао је Стевандић.

Одговарајући на питања, Стевандић је рекао да сматра да су ефекти посебних сједница парламента Српске одлични, те да је све што се донесе на тим сједницама арматура суверенитета Републике Српске која самостално одлучује и доноси законе.

Посланик ПДП-а Тања Вукомановић и предсједник Клуба посланика “За правду и ред” Небојша Вукановић изразили су незадовољство што предложена резолуција Црнатка није прихваћена на Колегијуму.

Сједница би требало да почне у 10 часова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана