Стевандић: Различити подаци отварају простор за сумњу

Срна
Стевандић: Различити подаци отварају простор за сумњу

САРАЈЕВО - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић сматра да би, ако чланови Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ не мисле исто о детаљима у вези са поновним бројањем гласова и немају идентичне податке, а донијели су одлуке везано за пребројавање, то могло представљати додатни импулс за сумње у могуће манипулације.

-Нико није оспоравао да се поново броје гласачки листићи уколико је то бројање транспарентно и уколико је резултат одлука заснованих на закону. Не бојим се никаквог поновног пребројавања гласова и сваку помисао на крађу одбијам с гнушањем - рекао је Стевандић за Срну.

Предсједник Уједињене Српске навео је да се ништа у овој земљи не може сакрити, те да ће у наредном периоду бити познато у којем ће се правцу одвијати ситуација.

Члан Централне изборне комисије (ЦИК) Вања Бјелица Прутина изјавила је јуче да у Добоју недостају вреће са двадесетак бирачких мјеста, а не са 61, како је раније рекао предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић, те да је могуће и да је у питању само непрописно паковање.

Прутина је рекла да је код давања изјаве Арнаутовића дошло до неких нејасноћа и „шума у комуникацији“ јер је, заправо, ријеч о мањем броју бирачких мјеста.

У Главном центру за бројање гласова у Сарајеву јуче је почело отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана