Стевандић: Путинова побједа води новој фази међународних односа

Срна
Стевандић: Путинова побједа води новој фази међународних односа

МОСКВА- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину освајање новог мандата, истичући да изборном побједом могу бити задовољни они који се залажу за мултиполарни свијет и одлучивање у међународним институцијама као што су УН.

"Предсједнички избори су протекли у демократској атмосфери, без инцидената. У Москви борави велики број новинара из цијелог свијета", рекао је Срни Стевандић, који борави у радној посјети Руској Федерацији.

Он је истакао да је политичка култура у Русији другачија, те додао да спорадични покушаји опструкције избора на појединим бирачким мјестима нису утицали на коначни резултат и цјелокупни процес.

"Ти покушаји нису бацили сјенку на демократски систем који у Русији постоји, без обзира колико Путин имао велику подршку", рекао је Стевандић.

Стевандић сматра да ће почети нова фаза међународних односа, чему се могу радовати они који подржавају мултиполарни свијет и одлучивање у УН, те је изразио наду да ће се у наредном периоду више радити на изградњи свјетског мира и постизања договора.

"И ми Срби, који се боримо за достојанство, самосталност и аутономно размишљање и политичко одлучивање, надамо се да ће, поред свих тегоба које имамо, и за нас доћи неко боље вријеме", закључио је Стевандић.

Руски предсједник Владимир Путин убједљиво је побиједио на предсједничким изборима освојивши више од 87 одсто гласова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана