Стевандић: Пробој "Коридора" - тема која уједињује

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је обиљежавање 31 године од пробоја "Коридора" кроз Посавину током Одбрамбено-отаџбинског рата тема која треба да све у Српској уједињује.

Стевандић је, реагујући на јучерашње саопштење СДС-а, рекао да је протокол поводом обиљежавања 31 године од пробоја "Коридора" на Дугој Њиви код Модриче организовало Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, те да му је искрено жао да на таквом мјесту буде било каквих несугласица.

-Све је организовао протокол Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске. Дакле, искрено ми је жао да на таквом мјесту имамо било какве несугласице. Није истина да је списак говорника и обраћања правио (предсједник Републике Српске) Милорад Додик. Жао ми је и не бих желио да од тога направимо неку нову расправу. То су теме које нас уједињују - рекао је Стевандић на конференцији за новинаре у парламенту Српске.

На Дугој Њиви код Модриче јуче је обиљежена 31 година од пробоја "Коридора" кроз Посавину, најсложеније и најзначајније војне операције у Одбрамбено-отаџбинском рату која је резултирала спајањем западног са источним дијелом Републике Српске и Србијом.

Операција "Коридор 92" једна је од најхуманијих битака у Одбрамбено-отаџбинском рату, којом је окончана 42 дана дуга копнено-ваздушна блокада око милион и по Срба у западном дијелу Републике Српске и Републике Српске Крајине.

Према подацима Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих лица, у операцији "Коридор" погинуло је 877 припадника Војске Републике Српске, 15 припадника МУП-а Српске и 17 припадника МУП-а Републике Српске Крајине.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана