Стевандић : Потез института из Канаде је рециклирање старих лажи

Срна
Стевандић : Потез института из Канаде је рециклирање старих лажи

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић демантовао је наводе Института за истраживање геноцида Канада, оцијенивши их наставком подметања и лажи, након што су претходно од Кристијана Шмита затражили да му забрани обављање било које политичке функције и све образложили стављањем његовог имена на америчку листу санкционисаних.

"Све је то рециклирање старих лажи. Више пута је било сличних покушаја и никад није било ни најмањег основа, као што нема ни сад. Потпуни је идиотизам да се као основ желе употријебити Шмит или америчке санкције", навео је Стевандић у саопштењу, реагујући поводом информација у медијима о кривичној пријави и захтјевима Института за истраживање геноцида Канада. Према његовим ријечима, то је само још један вид притиска и покушај да се онеспособе они који воде, представљају и бране Републику Српску.

Стевандић је додао да ће се тешко наћи чистија ратна прошлост од његове. "Лажима се истина не доказује, већ управо супротно што ће се и овај пут десити. Са великим поносом и миром подносим и раскринкавам сва подметања и лажи", навео је Стевандић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана