Стевандић: Посланици опозиције ми покушали забранити излазак из сале

СРНА
Стевандић: Посланици опозиције ми покушали забранити излазак из сале

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић изјавио је да су му тројица посланика Листе за правду и ред вечерас препријечила пут и покушала да му забране излазак из скупштинске сале, али да он физички није насрнуо ни на кога, те истакао да они чији је задатак био да онеспособе усвајање буџета и Економске политике, као и Нацрт закона о референдуму и Нацрт закона о имунитету у томе нису успјели.

"Зато су бијесни", рекао је Стевандић вечерас новинарима у Бањалуци.

Он је навео да су људи који су покушали да изазову инциденте исти они које инструише ОХР и чији је неформални шеф добио мјесец дана притвора.

"Они су им правили те сценарије и зато немају прецизне инструкције јер је /бивши директор Обавјештајно-безбједносне агенције Осман Мехмедагић/ у затвору и не знају шта да раде", нагласио је Стевандић.

Он је рекао да су посланици Листе за правду и ред покушали да га спријече да изађе из скупштинске сале мислећи да ће га тиме уплашити.

"Морам да признам да су се помјерили и нису се усудили физички да ме нападну, него су ме покушали провоцирати како бих их одгурнуо. Никога нисам ударио, физичког контакта није било. Постоје свједоци за ово што причам", истакао је Стевандић.

Он је напоменуо да су свему овоме претходиле увреде опозиције.

"На крају сам реаговао на вријеђање рањеног борца Војске Републике Српске Слободана Жупљанина и провоцирање генералног директора РТРС-а Дијане Миланковић", рекао је Стевандић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске поручио је да никоме не дозвољава да га спријечи у обављању посла.

"Овај пут могу рећи да је било јасно да никакви примитивни акти, намјештаљке и покушаји изазивања насиља не могу дати дигнитет онима који не да немају већину, него немају поштовања народних посланика и грађана", категоричан је Стевандић.

Шеф Клуба посланика Листе за правду и ред Небојша Вукановић тврди да му се предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић унио у лице и да је било физичког контакта, те да ће о томе обавијестити полицију.

"Након што смо упозорили на непотизам, Стевандић је кренуо према нама и одгурнуо нас", рекао је Вукановић новинарима у Бањалуци.

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак рекао је да су тужне сцене вечерас виђене у парламенту Српске.

Шеф Клуба посланика СДС-а Вукота Говедарица рекао је да Народна скупштина Републике Српске не може овако да функционише

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана