Стевандић посјетио Награде и Висућ град код Дрвара

Срна
Стевандић посјетио Награде и Висућ град код Дрвара

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић посјетио је данас село Награђе код Дрвара, гдје је у току изградња Храма Светих апостола Петра и Павла и гдје се налази средњовјековни дворац Висућ град.

Предсједник Удружења "Награђе Црна Краљица" из Дрвара Часлав Шобот рекао је Срни да је Стевандић обишао темеље православне богомоље за коју се претпоставља да је била најстарија у БиХ и средњовјековни дворац Висућ град.

- Од Народне скупштине Републике Српске стигла нам је помоћ за радове на изградњи Храма, а данашња посјета Стевандића доказ је да је Награђе свето мјесто, а наши мјештани честити и поштени домаћини - истакао је Шобот.

Он је захвалио Стевандићу и изразио наду да ће Народна скупштина Републике Српске наставити да помаже Награђу, малом селу у којем слога и љубав граде храм.

Изградња Храма Светих апостола Петра и Павла у Награђу код Дрвара почела је уз благослов Његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачког Сергија у јулу 2022. године.

Мјештани чија се имања и куће налазе у близини Висућ града причају да је, бјежећи од Турака, у то добро скривено мјесто код данашњег Дрвара дошао краљ Стефан Томашевић са супругом Јеленом и њиховим сином Лазаром.

Према једној од прича о тој краљевској породици, у бунару, негдје око Висућ града, закопано је и благо породице Томашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана