Стевандић: Посјета руководства Србије - круна саборности и јединства

Срна
Стевандић: Посјета руководства Србије - круна саборности и јединства

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је Срни да је протекла посјета руководства Србије Српској круна саборности и јединства.

Стевандић је истакао да је најважније то што је предсједник Србије Александар Вучић показао да Србија више неће да окреће главу када угрожавају припаднике српског народа ван Србије, било у Републици Српској или другим мјестима.

-То је круна наше саборности и јединства и један потпуно другачији контекст од свих оних који су обиловали разним политичким трговинама и другачијом геоплотичком ситуацијом у свијету послије распада бивше Југославије. Показали смо да нисмо слаби, да нас има, да смо способни и одлучни, да нећемо дозволити угрожавање властитих права и да то чинимо заједно ослоњени на најјачу Србију до сада - рекао је Стевандић.

Он је истакао да се показало и да је Република Српска израз тежњи и непоколебљиве воље српског народа да опстане онако како је одређена Дејтонским споразумом те да има право да самостално доноси одлуке.

Стевандић је рекао да су протекли догађаји, укључујући и обиљежавање 28 година од погрома Срба у злочиначкој акцији "Олуја", представљали свесрпски скуп.

-Ријеч је о дводневном великом саборном окупљању. Осим представника Српске и Србије, ту су била и наша браћа из Црне Горе Милан Кнежевић и Андрија Мандић, посланик у Собрању Сјеверне Македоније Иван Стојилковић, као и наша браћа са Косова и Метохије - навео је Стевандић.

Он је указао да је то било велико саборно окупљање са пуно поштовања, без иједне ружне ријечи.

-Демонстрирали смо заједништво и посвећеност једни другима -рекао је Стевандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана