Стевандић поручио бошњачким делегатима да ће изгубити све у новом нападу на Српску

Срна
Стевандић поручио бошњачким делегатима да ће изгубити све у новом нападу на Српску

БАЊАЛУКА- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић поручио је бошњачким делегатима у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, који су поднијели захтјев крњем Уставном суду БиХ за рјешавање спора са Српском у вези са Законом о имунитету Српске, да ће изгубити све.

"Уставни суд БиХ ради ко драгстор без паузе за потребе Бошњака док остали мјесецима и дуже чекају његове сједнице. Прави се неки сурогат-калифат са мјешовитом управом. Нови напад на Републику Српску и њена права управо је почео. Само да онима који ово раде поручим једну ствар: Изгубићете све!", написао је Стевандић на свом профилу на "Икс".

Бошњачки делегати Шефик Џаферовић, Џенан Ђонлагић, Џемал Смајић и Сафет Софтић поднијели су крњем Уставном суду БиХ захтјев за рјешавање спора са, како су навели, ентитетом Република Српска и Народном скупштиом Српске у вези са Законом о имунитету Републике Српске који је усвојен на 13. сједници парламента Српске у априлу.

Уз захтјев су доставили и приједлог за одређивање привремене мјере до доношења коначне одлуке Уставног суда БиХ.

Бошњачки делегати затражили су одговор у вези захтјева од Народне скупштине Српске најкасније за 30 дана од пријема дописа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана