Стевандић: Показати чврстину пред правосудним органима БиХ

СРНА
Стевандић: Показати чврстину пред правосудним органима БиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да су дошла времена у којима Срби морају показати чврстину пред правосудним органима БиХ да не би само њих осуђивали, а бошњачке команданте ослобађали за неспорне ратне злочине над српским народом.

Стевандић је рекао да се српским ратним командантима, па и функционерима, процеси пред правосудним органима БиХ константно убрзавају, што није случај са бошњачким.

Он је додао да је то концепција угрожавања свега што су Срби стекли, те да на том плану треба престати са дугогодишњим попуштањима.

Стевандић је навео да је дошло вријеме самопоштовања и да, ако Срби буду упорни у томе, тако ће и други односити, подсјетивши да је раније било повлачења.

"Зато су правосудни органи БиХ углавном осуђивали наше људе, а ослобађали бошњачке и друге који су неспорно чинили злочине над Србима", рекао је Стевандић осврћући се и на чињеницу да правосудни органи БиХ настоје да убрзају актуелни процес против предсједника Српске Милорада Додика, а да нису толико ажурни када је ријеч о онима који се тичу ратних злочина над Србима.

Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин рекао је да политичко Сарајево и одређени инострани кругови и даље настоје да и кроз правосуђе БиХ ставе прст кривице на српски народ и његове функционере.

"Настоје да потврде да су Срби `реметилачки фактор` у БиХ, што је апсолутно нетачно и ради се о класичној замјени теза", рекао је Жупљанин.

Он је додао да у свему томе не учествује само правосуђе већ и други органи БиХ које контролише политичко Сарајево.

"Међутим, колико год се трудили, наша одлучност је већа да одбранимо Српску и Србе у БиХ", поручио је Жупљанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана