Стевандић: Писма из ОХР-а Званичницима слична аустроугарском ултиматуму

Срна
Стевандић: Писма из ОХР-а Званичницима слична аустроугарском ултиматуму

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни да су писма која су из ОХР-а стигла на адресе свих званичника из Српске слична Аустроугарском ултиматуму Србији 1914. године.

Стевандић је рекао да су “сви одговорили на та писма”.

-Она су врло слична улитиматуму Аустроугарске из 1914, тако да нико ваљда не очекује да ће (предсједник Републике Српске Милорад) Додик поштовати упутство ОХР-а, умјесто закона Републике Српске - рекао је Стевандић.
Он је навео да су сви они унапријед знали тај одговор, као што је то било и 1914. године.

Ненад Стевандић нагласио је да је криза у БиХ почела због непоштовања резолуција Савјета безбједности и истакао да је мир крајњи интерес Српске, а одбрана њених права обавеза.

Стевандић је рекао да је Српска одавно упозоравала да се морају поштовати резолуције Савјета безбједности и да се не може дјеловати мимо њих.

-Управо је дјеловање мимо резолуције Савјета безбједности, а која није потврдила Кристијана Шмита за високог представника почела криза у БиХ и она се шири захваљујући онима који не поштују резолуције тог савјета - рекао је Стевандић.

Стевандић је истакао да ће их Република Српска и даље поштовати и инсистирати на миру.

-Мир је наш крајњи интерес, а одбрана наших права – обавеза - закључио је Стевандић.
Портпарол сталне мисије Русије при УН Фјодор Стржижовски рекао је да је Русија јуче у Савјету безбједности УН покренула питање опасне ситуације око Уставног суда БиХ.

Стржижовски је навео да је доношење одлука у Уставном суду БиХ без учешћа Срба или било којег другог државотворног народа БиХ пут који води ка уништавању дејтонске структуре и, што је посебно опасно, ка потенцијалном сукобу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана