Стевандић: ПИК неформално тијело, а мисли Српској да поставља услове

СРНА
Стевандић: ПИК неформално тијело, а мисли Српској да поставља услове

БАЊАЛУКА- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је Управни одбор Савјета за спровођење мира /ПИК/ неформално тијело, које нема верификацију, регистрацију, канцеларију, нити лице овлаштено за заступање.

Стевандић је истакао да неформална тијела имају само неформалну силу преко моћних земаља и рачунајући на ту силу, мисле да Републици Српској постављају услове.

Коментаришући позив Управног одбора ПИК-а Народној скупштини Српске да брзо изврши именовање двоје судија како би се успоставио пуни састав Уставног суда БиХ, Стевандић је нагласио да ПИК може да тражи да НАСА пошаље Кристијана Шмита на Мјесец.

"Оно што ми радимо радимо у интересу свог народа, а не у интересу ПИК-а. Радимо оно што је одобрено у нашим институцијама", рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Стевандић је нагласио да су захтјеви ПИК-а знак потпуне дезорганизације и дезоријентације политике која је у БиХ није довела до напретка, која је у БиХ блокирала договоре народа, блокирала договорте ентитета и стално изазива тензије.

УО ПИК-а је позвао Народну скупштину Српске да брзо изврши именовање двоје судија како би се успоставио пуни састав Уставног суда БиХ, као и "на хитно напуштање политике Републике Српске о непризнавању и несарадњи са високим представником".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана