Стевандић: Парламент Српске и даље најбољи у БиХ у погледу усвајања закона

Срна
Стевандић: Парламент Српске и даље најбољи у БиХ у погледу усвајања закона

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да је парламент Српске и даље оперативан и најбољи у БиХ у погледу усвајања закона и рјешавања проблема.

Говорећи о примједбама на рад парламента Републике Српске, Стевандић је рекао новинарима у Бањалуци да се сједнице договарају када има одређен број приједлога и тачака дневног реда.

"Можда би неки жељели да ми сваке недјеље расправљамо о двије или три тачке дневног реда, што ниједна скупштина на свијету не ради", рекао је Стевандић након сједнице скупштинског Колегијума.

Коментаришући предстојећу пресуду Међународног механизма за кривичне судове у жалбеном процесу 31. маја у предмету против некадашњих челника Службе државне безбједности Србије Јовице Станишића и Франка Симатовића, Стевандић је истакао да сматра да нису криви и да очекује да буду ослобођени и пуштени кућама.

"Ови људи имају најмање било каквог војног учешћа од свих којима се суди у Хашком трибуналу из свих народа", рекао је Стевандић.

Он је додао да су Станишић и Симатовић трагетирани и суђени само зато што су били високи функционери и официри Србије која је на тај начин спутавана и онеспособљавана да може да штити свој народ.

Коментаришући ситуацију на Косову и Метохији, Стевандић је рекао да је она усмјерена на дестабилизацију Србије, јер се уопште није знало када ће РОСУ упадати, а знало се кад ће бити митинг СНС-а у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана