Стевандић оспорио свједочење Марковића: Он никад није ушао у просторије УС

Капитал
Стевандић оспорио свједочење Марковића: Он никад није ушао у просторије УС

БАЊАЛУКА – Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић тврди да власник туристичке агенције „Травел фор фан“ Саша Марковић никада није ушао у просторије ове странке.

„Уједињена српска се таргетира. То је лопов и криминалац. На снимку се види да није посјећивао канцеларије. Једва чекам своје свједочење да им саспем све у лице“, рекао је данас Стевандич коментаришући Марковићеве тврдње да је бившем директору Института за  јавно здравство Српске Браниславу Зељковићу у просторијама Уједињене Српске дао око 250.000 марака.

Стевандић је рекао и да је Марковић фалсификовао документацију и испоручивао лажну робу.

„Жели да легализује новац који је стекао на незаконит начин. Једино што је Марковић рекао истинито је да ме никада није контактирао. То је тачно, ја не знам ниједног криминалца. Не постоји ниједан моралнији акт од оног који ја направио Зељковић, а који је поднио оставку када је изашао из затвора. То ниједан директор у Српској никад није урадио“, казао је Стевандић, преноси Капитал.

Марковић признaо: 250.000 КМ уручено Зељковићу

Подсјећамо, Марковић је јуче у Окружном суду у Бањалуци свједочио да је у двадесетак наврата долазио у просторије Уједиње Српске гдје је је бившем директору Института за јавно здравство Српске Браниславу Зељковићу дао око 250.000 марака у кешу.

Ријеч је о својеврсној провизији коју је Зељковић узимао јер је Марковићу дао уговор за набавку заштитних одијела за вријеме пандемије, а због чега се суди обојици.

Он је испричао и да је приликом предаје новца морао остављати телефон ван канцеларије у којој су се састајали, као и да је једном или два пута у просторијама странке видио и чуо предсједника УС Ненада Стевандића, с тим да није имао комуникацију са њим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана