Стевандић: Одговорићу опозицији која не разумије процесе

ГС
Стевандић: Одговорићу опозицији која не разумије процесе

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да ће одговорити на писмо опозиционих посланика, истовремено наглашавајући да "острашћени дио опозиције не разумије процесе".

-Ријеч је о процесу, а не блицкригу. У процесу нисмо сами и треба бити довољно мудар и опрезан истовремено да убудће не би довели снагу Републике Српске у питање јер њена снага почива на стабилности за коју треба понешто и истрпити - рекао је Стевандић за „Независне“.

Он каже да су "витални принципи" и даље на снази као и све што је изгласано, али да темпирање тога у дан или мјесец нема значаја „осим за острашћени дио опозиције који процесе не разумије, а свакако је гласао против одлука Народне скупштине“.

-СДС-ове критике доживљавам нешто другачије и не желим им упућивати тешке ријечи, али то је процес. Није било ни једне одлуке о преносу надлежности, а Република Српска је без министра финансија у Савјету министара рањива и не може истом снагом спроводити одлуке. Дио опозиције не разумије да Парламентарна скупштина БиХ није Народна скупштина Републике Српске и да тамо постоје и други народи и ентитети и много партија и да то није проста математика већ неједначина са много непознатих - рекао је Стевандић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана