Стевандић: Нико не може да одузме право политичкој партији да се легитимно финансира

Срна
Стевандић: Нико не може да одузме право политичкој партији да се легитимно финансира

БАЊАЛУКА- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да ће покушати да разговара са свим лидерима политичких партија у Српској о могућности да Народна скупштина донесе закључак да нема провођења избора или било чега другог, уколико се било којој политичкој партији не дозвољава функционисање.

Стевандић је навео да је то нешто што је ванстраначки и ванидеолошки, те да је то став права и слобода Републике Српске.

-Владајућа коалиција, а надам се и опозиоционе партије, са којима ћу сада да контактирам, сматрају да нико не може да одузме ни једној политичкој партији, у овом случају СДС-у, право да се легитимно финансира, јер за то нема ни једнога разлога у БиХ. Могу да му забране да се кандидује у Америци, али не могу да му забране да се кандидује у Републици Српској и БиХ - рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Стевандић је рекао да представници Српске са предсједником Србије Александром Вучићем разговарају службено, братски и функционално, а да Кристијан Шмит покушава да установи свој легитимитет који нема.

ćЊегова позиција и положај према господину Вучићу и Србији довољно говори да је он сам себе дезавуисао - рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

СДС-у је недавно угашен рачун у банци због америчких санкција под којима је ова странка већ двије деценије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана