Стевандић: На допуну Закона о употреби заставе, грба и химне нема суштинских примједби

Срна
Стевандић: На допуну Закона о употреби заставе, грба и химне нема суштинских примједби

ТРЕБИЊЕ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас у Требињу да у јавности нема суштинских примједи на Нацрт закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне.

"Суштина закона је да ми вратимо кориштење заставе, грба и химне, да вратимо двоглаве орлове, грб Немањића, `Боже правде` у употребу која је законом регулисана, а није паушална и успутна", рекао је Стевандић.

Стевандић је новинарима у Требињу рекао да је ово трећа јавна расправа о Нацрту закона, послије Приједора и Бијељине, те да ће бити одржане и у Источном Сарајеву и Бањалуци.

Он је додао да је Требиње једно од кључних мјеста гдје јавна расправа треба да добије примједбе, подршку, сугестије, наводећи да су све партије сем једне из Требиња гласале о Нацрту.

"Било је просто невјероватно да има неког ко ће из политичког егзибиционизма да гласа против, али десило се. Жао ми је што је ишло из Требиња, јер се ово сматра есенцијом културног, националног и историјског насљеђа", рекао је Стевандић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је након Свесрпског сабора покренут велики број пројеката који се тичу Српске и Србије.

"Треба испоштовати вољу народа да будемо један народ, треба испоштовати све законске процедуре", рекао је Ћурић.

Надлежни органи, организације, научне и стручне институције и заинтересовани грађани позвани су да се укључе у јавну расправу и допринесу унапређењу квалитета текста Нацрта закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је почетком јула Нацрт закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне, чији је предлагач предсједник парламента Српске Ненад Стевандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана