Стевандић: Напад на српску повратницу резултат антисрпске хистерије

Срна
Стевандић: Напад на српску повратницу резултат антисрпске хистерије

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је Срни да је напад на српску повратницу Љепосаву Петковић (77) у Стошници код Возуће резултат укупне антисрпске хистерије коју стално подгријавају нелегални високи представник, бошњачки екстремисти и амбасадори Савјета за провођење мира у БиХ.

"Стиче се утисак да се држављани Републике Српске, повратници српске националности могу некажњено узнемиравати и малтретирати зато што су унапријед окривљени. Било би добро да видимо како ће се сада понијети амбасаде великих земаља, канцеларија ОХР-а и бошњачке невладине организације које стално таргетирају Српску", рекао је Стевандић.

Он је навео да је јасно да је сваки Србин у Републици Српској и Федерацији БиХ легитимна мета за иживљавање и нападе, те да је то резултат сталне харанге међународних фактора и бошњачких екстремиста.

Српска повратница у Стошници код Возуће Љепосава Петковић (77) претучена је у породичној кући, након што су јој два лица сјекиром провалила у кућу и пријетила јој да ће је убити.

Петковићева је рекла Срни да су ноћас око два часа два млађа лица сјекиром развалила улазна врата куће, те пријетећи да ће је убити тражили од ње новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана