Стевандић: На сједници НСРС судија Уставног суда БиХ биће позван да поднесе оставку

Г.С.
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да би у сриједу требало да буде одржана сједница Парламента Српске на којој ће бити донесена одлука о позиву судији Уставног суда БиХ из Српске да поднесе оставку.

Стевандић је рекао да ће сутра, у складу са закључцима данашњег састанка у Бањалуци на којем је потписана изјава о заштити имовине Српске, бити сазвана сједница Колегијума НСРС на којој би требало да буде одлучено о одржавању сједнице Парламента.

- Када се брани Република Српска нема одступања, или је браниш или не - поручио је Стевандић.

Почетак сједнице заказан је за 11.00 часова, саопштено је из Народне скупштине.

Представници парламентарних странака из Републике Српске потписали су данас план о поступацима дјеловања органа Републике Српске и представника Српске у заједничким институцијама БиХ о заштити имовине.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је са лидерима политичких партија из Српске потписао план дјеловања о заштити имовине Српске којим се одражава поштивање Дејтонског мировног споразума и Устава.

Он је истакао да би у сриједу, 26. априла, требало да буде одржана сједница Народне скупштине Републике Српске како би био позван српски судија у Уставном суду БиХ да поднесе оставку, односно да не учествује у раду овог суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана