Стевандић: Избор делегата за Вијеће народа почео у демократској атмосфери

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изразио је задовољство јер у доброј демократској атмосфери са пуно уважавања данас у Бањалуци почела процедура за избор делегата за Вијеће народа српске из реда осталих, реда Бошњака, Хрвата и Срба.

Стевандић очекује да ће данас бити завршен највећи дио посла у вези са тим.

-Драго ми је што можемо констатовати да је Народна скупштина Српске као и до сада најекспедитивнија и прва завршава послове око предлагања делегата за Вијеће народа, а за који дан и за Дом народа БиХ, као што ће прва изабрати нову Владу Српске - рекао је Стевандић новинарима.

Стевандић је након почетка процедуре избора електоре за избор делегата за клубове Хрвата, Бошњака, те Клуб из реда осталих народа у Вијећу народа Републике Српске, истакао значај и да ове активности протичу у доброј и демократској атмосфери.

-Тиме шаљемо поруку да смо најстабилнији, најорганизованији, али и најмирнији дио у Бих - рекао је Стевандић.

Када је ријеч о листама за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, он је навео да су оне упућене Централној изборној комисији БиХ.

-Мислим да ту нема ништа спорно, тако да очекујем да данас или најкасније сутра добијемо овјерене листе - рекао је Стевандић.

Представници хрватског, бошњачког и осталих народа у јединицама локалне самоуправе у Републици Српској данас ће, у одвојеним процедурама избора, у Народној скупштини Српске бирати електоре за избор делегата за клубове Хрвата, Бошњака, те Клуб из реда осталих народа у Вијећу народа Републике Српске.

Након избора електора биће објављено саопштење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана