Стевандић и Орлић: Договорено формирање парламентарног форума

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић и предсједник парламента Србије Владимир Орлић договорили су на данашњем састанку у Бањалуци формирање парламентарног форума "Србија и Република Српска" који ће бити потписан у септембру у Београду.

Стевандић и Орлић потврдила су заједничку подршку принципима Дејтонског мировног споразума, а изражена је и одлучност за додатно јачање економске сарадње и стварање повољних услова за инвестиције, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

На састанку је и истакнута изузетна важност јачања политичког дијалога Српске и Србије, а размотрени су и кључни регионални и међународни изазови с којима се обје земље суочавају.

Оба предсједника изразила су спремност за заједничко рјешавање тих изазова, те подршку стабилности и миру у региону.

На састанку је наглашено да су приоритетни инфраструктурни пројекти који ће додатно повезати двије земље, те да је потребно што прије зауставити све политичке опструкције које блокирају капиталне инвестиције.

Орлић је потврдио потпуну подршку Србије Републици Српској у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама, као и спремност Србије да подржи пројекте који ће допринијети економском развоју Републике Српске, али и читавог региона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана