Стевандић: Дрина привремена граница

Срна
Стевандић: Дрина привремена граница

БЕОГРАД - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић истакао је да ће Србија и Српска наставити реализацију тачака из Декларације са Свесрпског сабора, додајући да су приоритет економски развој и политичка стабилност.

-Али, и то ће бити на удару, јер Сарајево блокира инвестиције Српске и Србије попут изградње ауто-путева, аеродрома и хидроцентрала. То је бесмислено. И требало би узвратити истом мјером – господо из Сарајева, ако нема аеродрома у Требињу, нема ни пројеката у Федерацији БиХ - рекао је Стевандић за данашње “Вечерње новости”.

На питање како Србија и Српска да се одбране од напада који стижу са многих адреса, Стевандић је оцијенио да одговорни у Србији и Српској, прије свега, треба да буду мудри и да не насједају на приче како праве неки српски свијет и “велику Србију”.

-И једна и друга страна Дрине су српске. То што је ту привремено нека граница и цариници, није битно. Ми смо исти народ, молимо се истом Богу, идемо у исту цркву и не треба другима да дајемо аргументе да нас сатанизују -  рекао је Стевандић.

Он је истакао и да процеси који се воде против предсједника Републике Српске Милорада Додика нису лични и да му се суди зато што брани имовину Српске и спречава да она буде укњижена на БиХ.

-Све друго су изговори за наивне, а имамо и опозицију која све покушава да представи као приватни Додиков рат са Америком. Имамо и високог представника који Српску покушава да представи као страну која не сарађује и која треба да нестане”, рекао је Стевандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана