Стевандић: Амбасадори користе свој политички утицај и дестабилизују БиХ

СРНА
Стевандић: Амбасадори користе свој политички утицај и дестабилизују БиХ

БЕОГРАД - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оцијенио је да било која амбасада себи не смије да дозволи ту врсту луксуза да заговара измјене устава земље домаћина, али да амбасадори у БиХ користе политички утицај и тако је дестабилизују.

Поводом става који је саопштила америчка амбасаде у Сарајеву да "БиХ не може у ЕУ без измјене Устава, односно Дејтонског споразума", Стевандић је рекао да је устав унутрашње питање једне земље, а амбасадори себи дају много тога за право.

"Они користе свој политички утицај који у сваком погледу дестабилизује БиХ", рекао је Стевандић Срни.

Он је навео да се амбасадори у БиХ да себи за право да се баве Уставом до тога да се мијешају у уређивачку политику појединих медија иако "формално и правно на то немају право".

Осврнувши се на посјету премијера Хрватске Андреја Пленковића Сарајеву и то да је због Жељка Комшића бојкотовао састанак са члановима Предсједништва БиХ, Стевандић је рекао да су у Сарајеву "покушали да имају два Комшића, а вјероватно ће у будућности остати и без тог једног".

"Остаће и без овог јер ће сви народи наћи аутентичне представнике када амбасаде престану да се мијешају у изборе и уређење БиХ", закључио је Стевандић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана