Стеван Гајић за "Глас": Бећировић и Комшић су небитни, циљ је натоизација Балкана

O.T.
Стеван Гајић за "Глас": Бећировић и Комшић су небитни, циљ је натоизација Балкана

Како лицемјерство изгледа на дјелу показали су бошњачки и хрватски члан Предсједништва БиХ, Денис Бећировић и Жељко Комшић, сусретом са Аљбином Куртијем, премијером самопроглашеног Косова, одметнуте српске покрајине коју земља чији су представници не признаје.

Јавност о поменутом сусрету упознао је сам Курти, објавом на платформи "X" и поруком да је он био продуктиван те да се разговарало, између осталог, и о "пуној имплементацији Берлинског процеса са нагласком на слободно кретање са личним картама".

Очекивано, поступак двојца из БиХ наишао је на осуде из Републике Српске и Србије, због очигледних двоструких стандарда, међутим доктор политичких наука, Стеван Гајић, за „Глас Српске“ истиче да су Бећировић и Комшић у читавој причи потпуно небитни, те да иза њиховог састанка са Куртијем стоје много моћније структуре које "вуку конце".

- То је био састанак слуга окупатора и наставак антисрпске акције са циљем окончања процеса натоизације Балкана. НАТО савезу Срби представљају проблем јер нису успели да нас за 30 година сломе. Бећировић и Комшић су ту само да се сликају, да на неком техничком нивоу договарају координацију. У исто време када је Вучић попустио пред захтевима Американаца да смени директора БИА, користи се гужва да се Србија потпуно одрекне КиМ – истиче наш саговорник.

Он додаје да се упоредо удара и на Републику Српску, прије свега преко, како наглашава, скандалозног закона о имовини те суђења Додику.

- Председника Српске желе да хапсе и забране му учешће у политици. Суштина је да треба сломити Србију и Српску како би се хитно увукле, за почетак БиХ и тзв. Косово, у НАТО, а потом продата прича Србији  да ни она не може више да буде неутрална – закључио је Гајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана