Станковић: Након корекција Приједлог закона о имовини поново пред посланицима

Срна
Станковић: Након корекција Приједлог закона о имовини поново пред посланицима

БАЊАЛУКА - Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Драган Станковић очекује да ће се Приједлог закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти поново наћи у скупштинској процедури након корекције и додатног усаглашавања.

Станковић је подсјетио да је Влада Српске повукла са дневног реда посљедње сједнице Народне скупштине Српске Приједлог закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, а да је РУГИПП обрадио тај акт.

-Овај приједлог закона је повучен како би се неке ствари кориговале и додатно усагласиле на различитим нивоима власти. Очекујем да ће се тај закон поново наћи у скупштинским клупама - рекао је Станковић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је парадоксална ситуација што је на црној листи Сједињених Држава, јер само ради свој посао у складу са Уставом и законима Републике Српске.

-Неко вас стави на црну листу, тамо објави, не добијете никад ништа написмено, немате могућност жалбе. Једно штуро обавјештење да ја нарушавам или подривам својим изјавама Дејтонски мировни споразум, што је наравно нетачно - рекао је Станковић.

Он је додао да је то застрашивање које неће поколебати представнике Републике Српске да штите њену имовину.

-Очекујем на крају да изађемо као побједници, то јест да имовина Републике Српске остане у власништву Републике Српске - рекао је Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана