Станковић: Америчке санкције - континуиран притисак на Српску

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Драган Станковић изјавио је да су најновије санкције које су САД увеле сарадницима предсједника Републике Српске континуирани притисак на Српску и да се на тај начин може очекивати да сви њени грађани буду под санкцијама, посебно они који су дошли на прославу Дана Републике.

Станковић је истакао да Република Српска и њени представници, упркос таквим притисцима, не треба да одустају од онога што је важно за опстанак Српске и српског народа, попут имовине.

"Санкције су само показатељ на који начин демократска САД дјелује и спроводи политику. Званичници треба да воде рачуна о Уставу и законима Српске, а не да се повинују било којем странцу или амбасадама", рекао је Станковић, који је под санкцијама САД од прошле године.

Он је оцијенио да је Дан Републике ове године величанствено прослављен уз најбољу организацију, те најавио да ће сљедеће године на обиљежавању РУГИПП имати свој ешалон у дефилеу.

Канцеларија за контролу стране имовине америчког Министарства финансија саопштила је да је увела санције генералном секретару и савјетнику предсједника Републике Српске Јелени Пајић Баштинац и Браниславу Окуки, те предсједавајућој Вијећа народа Сребренки Голић јер су организовањем и обиљежавањем Дана Републике Српске - 9. јануара "подривали мир и стабилност у БиХ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана