Станивуковић: Власт подвила реп, недостајала им је искрена намјера или конкретан план

ГС
Станивуковић: Власт подвила реп, недостајала им је искрена намјера или конкретан план

БАЊАЛУКА - Власт у Републици Српској је подвила реп када је у питању Изборни закон Републике Српске, како год то данас покушавали оправдати, рекао је први човјек Бањалуке и потпредсједник ПДП-а, Драшко Станивуковић.

Он је додао да је "Бањалука била спремна изаћи на изборе по новом закону", али да на то очигледно није спремна владајућа структура, која је тај закон и усвојила у Народној скупштини Републике Српске.

"Очигледно је да они који су га донијели нису спремни и зато другог избора немамо", написао је Станивуковић у објави на друштвеној мрежи "Икс".

Поручио је властима и да није потребно да дижу додатне тензије и да пореде изборе у Републици Српској са онима на Косову и Метохији.

"За разлику од Републике Српске, наш народ тамо (Косово и Метохија) нема полицију и органе који могу да заштите изборни процес", навео је градоначелник Бањалуке.

Станивуковић је нагласио да Република Српска има све услове и право да спроведе изборе по свом закону, али да на том плану није било искрене намјере од стране власти.

"Сада је очигледно да је људима на власти недостајала искрена намјера или конкретан план, јер је од почетка било јасно да ће представници Бошњака уложити вето, на што смо ми из опозиције и упозоравали", закључио је први човјек највећег града у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана