Станивуковић одустао од кандидатуре за новог лидера ПДП

СрпскаИнфо
Станивуковић одустао од кандидатуре за новог лидера ПДП

На јучерашњој сједници Предсједништва ПДП кандидатура за градоначелника Бањалуке, која је потврђена актуелном градоначелнику Драшку Станивуковићу, није била једина тема о којој се дискутовало и гласало.

Поред неколико усвојених закључака издвајају се два, која су, како открива извор СрпскаИнфо из врха те партије, битна у смислу тога да је јасно потврђен правац дјеловања ПДП и у наредном периоду. 

Наиме, први закључак који је предложио предсједник ПДП Бранислав Бореновић и који је, како откривају извори поменутог портала, добио једногласну подршку, гласи да ни у наредном периоду ПДП ни на једном нивоу, што укључује и локални ниво у Републици Српској након избора, неће бити у коалицији с СНСД, изузев оних специфичних, вишенационалних средина гдје је неопходна заштита интереса српског народа.

Поред тога, како откривају извори Српскаинфо, потпредсједник ПДП Драшко Станивуковић је добио подршку Предсједништва ПДП за одлуку да нема намјеру да се кандидује за предсједника странке у наредном мандату.

Коментар о овом данас је затражен од предсједника ПДП Бранислава Бореновића, који је потврдио поменута сазнања. 

– Тачно је и добро познато. Док сам ја предсједник нема коалиције са Додиковим СНСД. Подсјетићу, то је и у претходном периоду била наша политика, потврђена на свим органима странке, иако смо у неким срединама доживјели озбиљне ударце због захтјева одређених људи да уђу у коалицију са СНСД на локалном нивоу. Од тога нема ништа, ипак смо ми, и у политичком и у моралном смислу, два свијета – рекао је Бореновић.

Што се тиче Станивуковиċевог става, Бореновић каже да је то његова одлука за коју је добио подршку Предсједништва странке. 

– Драшко ће у свом пуном капацитету бити посвећен дјеловању у ПДП, али његов приоритет је развој Бањалуке, у чему га потпуно подржавамо и за шта ће, потпуно сам сигуран, добити и подршку народа на изборима – рекао је Бореновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана