Станивуковић одговорио Тривићевој: Једино шта је тачно у њеним наводима је правопис

Г.С.
Станивуковић одговорио Тривићевој: Једино шта је тачно у њеним наводима је правопис

БАЊАЛУКА - Коментаришући најаву Јелене Тривић да ће своје људе штитити од Драшка Станивуковића и његових пријетњи градоначелник Бањалуке и члан Предсједништва ПДП-а рекао је да нема потребе да било ко брани било кога од њега.

- Ја нити кога нападам нити се бавим таквим стварима. Ревносно радим свој посао градоначелника и желим свима заиста, поготово у ове радосне празнике и дане када се Бањалука радује својим успјесима, пуно мира у својим кућама и много љубави у својим срцима и душама. Нити сам коме икада нешто запријетио или рекао, нити имам потребе за таквим нечим, према томе у томе се нисам ни пронашао - нагласио је Станивуковић.

Он је додао да је некад знао коментарисати ствари које су се односиле на његов рачун и да је у тим објавама или коментарима Јелене Тривић било једино можда тачно правопис или граматика и ништа више од тога.

- Једино што сам учинио то је да сам своје саборце који су са мном изборили мандате позвао на морални уговор. У том уговору експлицитно је стајало у случају да неко напусти ПДП, пређе у било коју другу странку, обавезује се да ће вратити мандат. Као што нико никог није присилио да оде и да се врати тако нико никог није присилио да тако нешто потпише. Ваљда потпис има и неку моралну обавезу осим оне неке формално правне - рекао је Станивуковић.

Додао је и то да одлазак људи посматра као природну флуктуацију људи. 

- ПДП нашим успјесима и резултатима у Бањалуци заиста очвршћава и расте и мене то радује. Иду нам унутарстраначки избори који ће донијети додатну чврстину, долази нам много нових људи. ПДП је у регијама из којих су отишли појединци имао годинама веома лоше резултате, изузев неких средина. Ја то гледам као само додатни разлог да ту ојачамо, урадимо више – рекао је Станивуковић.

Задржати мир

Он је рекао да се труди да у свим овим процесима задржи мир у души и да одлуке доноси стабилно, али да нико нема право да се љути што ствари назива правим именом. Станивуковић је подсјетио да су поједини људи који одлазе добили мандате у ПДП-у, да је народни посланик Радислав Дончић од ПДП-а добио страначку подршку, посматраче на изборима и логистику.

- Видим да је критиковао посљедњи догађај, отварање „Српска опен” за шта је и сам исказао подршку, тражио и карте за турнир да буде ту с нама, а онда критике.

Мене је лично погледао у очи и рекао да остаје у ПДП, као што сам ја све њих погледао у очи и рекао да Драшко Станивуковић никад неће бити издајник, продати своје идеале и проневјерити повјерење грађана. Бићу на свом аутономном путу, нити сам од неке власти, ни режима, ни с режимом, ја сам искључиво у симбиози и синергији с бањалучанима и интересима наше Бањалуке. То су моји приоритети и то је једина истина - нагласио је Станивуковић, прениси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана