Станивуковић о сарадњи са Додиком: Политичке разлике постоје, али Српска је за све нас неупитна

Танјуг
Станивуковић о сарадњи са Додиком: Политичке разлике постоје, али Српска је за све нас неупитна

БЕОГРАД - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је за Танјуг да, иако је он политички против предсједника Српске и лидера СНСД-а Милорада Додика, не треба мијешати институционалну сарадњу са политичким размимоилажењем.

-Исто то радим и са институцијама Српске, зашто да Влада не издвоји што више новца за Бањалуку. То је моја обавеза и задатак, а неко тако мијеша институционалну сарадњу са политичким размимоилажењем. Политичке разлике постоје, али Српска је за све нас неупитна -изјавио је градоначелник Бањалуке.

Он је додао да је против тога да се предсједнику Републике Српске суди у судовима БиХ, већ да, ако било ко из Српске треба да одговара због оптужби, треба да му се суди у судовима Републике Српске, у српским установама и институцијама и по српским законима.

Истакао је и да данас водити велики град значи имати велику одговорност, и да није могуће бити исти човјек онда када сте одборник или посланик и онда када сте испред система неке институције, додавши да је за њега Република Српска увијек на првом мјесту.

-Данас када водите највећи град РС, западну српску престоницу онда значи да говорите у име минимум 200.000 људи који живе у том граду, што значи да када дате неку изјаву, говорите готово у име цијеле Сршске - рекао је Станивуковић за Танјњуг.

Он је истакао да је захвалан што је успио за Бањалуку да избори више од шест милиона марака пројеката подршке Владе Србије, Београда, предсједника Србије Александра Вучића, и додао да је његова дужност да буде довољно мудар, да разговара и да представи приоритете Бањалуке, како би се добила подршка за то. Станивуковић каже да је све оно што је на “улици” говорио да ће да уради, на крају спроведено, истакавши да су потпуно бесплатно легализоване куће за све људе који су избјегли током рата.

-Увели смо „картице пријатељства“ и „картице за здраво дјетињство“ за родитеље са децом узраста до седам година и за пензионере. Апотеке, лијекови, прехрамбени производи су повољнији са том картицом. Када кажем да ће нешто бити, то мора бити -поручио је он.

Додао је да је он сигуран у своју побједу на предстојећим локалним изборима у октобру, оцијенивши да ће након избора изаћи као убједљив побједник и то са истом реториком, програмом и начелима из 2020. године, само кроз призму институције коју представља.

-Наш програм је био да ћемо обезијбедити књиге, ријешити легализацију, изградити спомен обиљлежје. Било је доста важно суфинансирање приватних вртића, око 80 евра дајемо за свако дијете у приватним вртићима - рекао је Станивуковић.

Станивуковић додаје да се у овом тренутку гради највећи број паркова што је била жеља грађана, као и шеталиште уз обалу Врбаса.

-У девет мјесеци имали смо три сједнице Скупштине града, а требало је да их имамо девет, и сад за три сједнице треба да се постигне ефекат као да их је било девет - изјавио је он

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана