Станивуковић: Недопустиво кажњавање оних који бране Републику Српску

ГС
Станивуковић: Недопустиво кажњавање оних који бране Републику Српску

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је за РТРС да не подржава увођење америчких санкција званичницима Републике Српске.

- Ја сам против санкција, не подржавам такав приступ, подржавам Републику Српску - поручио је Станивуковић, који је и члан Предсједништва ПДП-а.

Он је истакао да о овом питању мора да постоји јединствен став.

- Нисам срећан због санкција. Без обзира шта мислим о појединим људима са листе санкционисаних, а имам право на то, апсолутно сам за јединство о том питању и апсолутно против санкција - рекао је Станивуковић.

Он је поручио да је недопустиво кажњавање оних који бране Републике Српску и њену имовину.

- Замислите да вас неко кажњава јер браните Републику Српску од наметнутих одлука Уставног суда БиХ... Врло је јасна порука Запада - ако браните своје, имате санкције, ако издате, имате награде - истакао је Станивуковић.

Станивуковић је рекао да би учинио исто да је на мјесту званичника Републике Српске, додајући да позиција на којој се налазе изискује тешке одлуке и да би он доносио и десет пута теже одлуке уколико би то било потребно.

Подсјећамо, Канцеларија за контролу имовине странаца Министарства финансија САД увела је санкције српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и министру правде Милошу Букејловићу због, како су навели, неуставних и антидејтонских акција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана