Станивуковић најавио “офанзиву” на СНСД: Зашто су против ових одлука

ГС
Станивуковић најавио “офанзиву” на СНСД: Зашто су против ових одлука

Наредне седмице крећемо са потписивањем петиција, али и са протестима, са више њих испред Комитета СНСД-а, истакао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић у ванредном обраћању за медије, поводом одбијања да се на Скупштини расправља о субвенцијама за јавни превоз, али и другим тачака, које је предложио градоначелник.

Поред неусвајања суфинансирања јавног превоза, Станивуковић је најавио протесте и петиције и поводом других питања као што је иницијатива о забрани кладионица у близини школа, о нерадној недјељи и већих субвенција за приватне вртиће.

“Сутра очекујте састанак са пензинерима, са онима који се боре за нерадну недјељу, као и са свима који су против кладионица у близини школа. Од наредне недјеље креће потписивање петиција и протести”, најавио је Станивуковић, преноси БЛпортал.

За сва наведена неријешена питања градоначелник криви СНСД, нарочито бањалучки Градски одбор.

“Желим да упитам руководство СНСД-а, и градско и републичко, зашто су против ових одлука, зашто су против јефтинијег превоза”, истакао је градоначелник.

На крају је нагласио да се неће зауставити док бањалучки СНСД не пристане на ова рјешења.

“Сви коалициони партнери су прихватили јефтинији превоз, само још кочи СНСД. Они не желе да пусте да се о овим питањима расправља током сједнице јер имамо подршку за њих, зато ове тачке обарају на Комисијама”, наводи Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана