Станивуковић: Моје бирачко тијело није оно са којим сам побиједио

ГС
Станивуковић: Моје бирачко тијело није оно са којим сам побиједио

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и званично је објелоданио своју кандидатуру за нови мандат, а како тврди побједу не доводи у питање.

Ипак, у разговору за дневни лист Блиц каже како је свјестан да његово тренутно бирачко тијело не чине многи који су га подржали прије три године, када је поразио СНСД-овог Игира Радојичића.

- Вјерујем у побједу, искрено. Имам пуно самопоуздања јер сам сваки дан на терену. Сви причају да ће имати кандидата, а нико још није рекао ја сам тај. Мислим да вам то довољно говори. Ја сам на црту изашао претходном градоначелнику двије године прије избора. Знам да се сви плаше кандидатуре за градоначелника Бањалуке из више разлога. Први је наша снага у Бањалуци, а друго је што овај посао није нимало лак - рекао је први човјек града на Врбасу.

Он тврди да је према истраживањима у које је имао увид он фаворит за нову побједу.

- Чак и са пет или шест кандидата, међу којима су два или три из опозиције, опет имам шансу да побиједим. Свјестан сам да моје бирачко тијело није исто оно са којим сам побиједио прије три године. То није могуће. Првог дана када сам постао градоначелник изгубио сам бар десет или двадесет одсто оних који су гласали за мене. Рачуница је једноставна. Увијек имате десет одсто оних који ће увијек бити бити опозиција, ма ко био на власти, па макар то био господ бог. Ти тврди опозиционари ће увијек наћи ману свакоме - каже Станивуковић.

С друге стране, додаје он, постоји 10 одсто оних који, и да си најгори, воле власт и увијек гласају за њу.

- Ту долази до мијешања оних који воле власт умјесто оних тврдокорних опозиционара. Имате и оне умјерене који рационално сагледавају ствари и они су моја сигурна подршка. Умјерени опозиционари виде у ПДП Бањалука аутономију да одлучујемо и да смо сигурни у оно што радимо. Можете некога не вољети али резултате вам не могу оспорити - рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана