Станивуковић: “Аквана” од сутра неће радити

Јасмина Салопек
Станивуковић: “Аквана” од сутра неће радити

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да „Аквана“ од сутра неће радити, као ни Градски олимпијски базен који послује у склопу овог предузећа.

Ванредна сједница Скупштине града Бањалука на чијем дневном реду је стање у предузећу "Аквана” одгођена је јер се посланци не осјећају безбједно.

-Они сада прекинули сједницу јер их је народ узнемирио и не могу да раде. Нису радили 90 дана па се сада плаше. Ми смо им звиждањем послали јасну поруку. Оно што је важно рећи њихов план је да изгласају пропадање  „Акване“. Она од сутра неће радити - рекао је Станивуковић, након што је данас прекинута сједница Скупштине града на којој је требало да се расправља о стању у поменутом градском предузећу.

Додао је и да сутра “настављају са протестима”.

-Сутра доносимо нове одлуке, а одлуке од данас да не добијају плату сутра ступа на снагу - каже он.

Независни одборник Александар Петковић је након скандала рекао да за ово што се данас дешавало нема коментар.

- Грађани трпе огромне штете неодржавањем сједнице. Све иде на штету грађана јер три мјесеца нема редовне сједнице, а имамо ванредне што је нелогично и непотребно - рекао је Петковић.

Осврнуо се и на градоначелникову одлуку да одборници од данас више неће примати плате док се не ријеши питање „Акване“ и других битних тачака дневног реда.

- Прихватам његову одлуку да не примамо плате иако ми радимо свој посао. Неки нису радили ни када су узели мандат - нагласио је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана