Стаменковски: Прећутна подршка Запада плану Приштине да протјера Србе

Срна
Стаменковски: Прећутна подршка Запада плану Приштине да протјера Србе

БЕОГРАД - Министар за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски оцијенила је да узурпација приватних имања Срба на сјеверу Косова и Метохије означава терор режима Аљбина Куритја над српским народом, чиме им се директно угрожава даљи опстанак.

Стаменковски је истакла да окупациона чизма Куртија чини све како би српским породицама онемогућила нормалан живот и приморала их на трајни одлазак са њихових огњишта, те упозорила да се процес дешава уз тихо одобравање представника земаља Квинте и администрације у Бриселу.

"Чињеница да нико од западних званичника не реагује на Куртијеву самовољу, којом се крше сви постојећи споразуми и конвенције о заштити људских и имовинских права, показује степен њиховог лицемјерја и њихову прећутну подршку плановима Приштине о протјеривању Срба са Космета", рекла је Стаменковски.

Она је оцијенила да противправно одузимање српске земље представља директну безбједносну пријетњу за Србе јер се конфискована имања без икаквог основа додјељује на коришћење такозваној полицији и војсци Косова, која на тим имањима отвара своје базе, саопштено је из покрета "Заветници", чији је предсједник Стаменковски.

Оне ће се у погодном тренутку искористити за насилни упад на север Косова и Метохије и нови погром над српским народом", упозорила је Стаменковски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана