Шта Тарик Филиповић каже о инциденту са начелником општине

ГС
Шта Тарик Филиповић каже о инциденту са начелником општине

ЗАГРЕБ - Прошле суботе познати глумац и водитељ Тарик Филиповић наступао је са својом представом „Секс и глад” у Живиницама, а на представи је дошло до инцидента с градоначелником Беганом Мухићем.

Тарик Филиповић сада је за портал Индекс открио околности догађаја.

– Апсурд је да је ту представу откупио град Живинице и поклонио је својим грађанима. Дакле, и градоначелник. Вјероватно он није знао о чему је представа, већ само ко игра у њој – рекао је Филиповић о градоначелнику који је сједио у препуној дворани у првом реду са својом супругом.

– С њима је био и један пар који је веома брзо, након почетка представе, изашао. Одмах сам осјетио њихову енергију, која је била поприлично негативна, не до те мјере да не могу играти, али сам цијело вријеме на себи осјетио њихове погледе који су били чудни. Због тога сам у једном тренутку упитао госпођу, супругу градоначелника, је ли нешто љута на свог „доктора“. Она је, онако кроз зубе, проциједила да није, а ја сам наставио даље – говори Тарик.

Потом је примијетио како градоначелник и његова супруга типкају на могилним телефонима.

– Рефлексно сам, онако у лику, рекао: „Тако је, запишите што доктор сексологије говори, увијек је добро имати натукнице“. Након тога је градоначелник почео да мрмља, а ја сам му рекао да га не чујем јер сам озвучен. Он је на то рекао: „Могли сте рећи шта је садржај наступа“. Ја сам му рекао: „Као прво, ово није наступ, ово је представа. Као друго, могли сте погледати плакат и распитати се шта сте купили и што долазите гледати“ – каже Филиповић.

Након тога је Филиповић понудио да он напусти позорницу или да градоначелник и супруга напусте представу.

– Рекао сам му да имамо двије опције. Прва је да ја одем у гардеробу, а он да преузме позорницу. Друга је да он изађе. Рекао сам му: „Нико вас не тјера да будете ту, ја ћу вас сачекати ако хоћете“. Публика је на то почела да аплаудира, а он је рекао да „може остати сједити, овако“ – присјећа се и додаје како му није било лако након тога одиграти преосталих 45 минута с тим осјећајем.

На крају представе Филиповић  је дијелио својој публици у првим редовима „рецепте”, као и иначе, али градоначелник и супруга су свој одбили, а убрзо и отишли.

Након представе су бројни  гледаоци дошли до њега како би се извинили и рекли да се надају да неће понијети лоше успомене из њиховог града.

– Не мислим ништа лоше, доћи ћу у Живинице поновно првом приликом – рекао је о томе па додао да „изаћи с представе није срамота” те да је свјестан да „све иде у рок службе”.

Тарик Филиповић у представи глуми доктора сексологије, професора и заводника Уду Шприцнмахера који жели публику насмијати и едуковати о сексуалним темама које су многима и даље табу. Откако Тарик изводи представу, ово је био први такав догађај на њој.

– Осим што сам погодио свој укус и укус публике, сматрао сам великим успјехом то што сам о теми сексуалности, која је сама по себи ласцивна, проговорио на начин који досад никоме није засметао. Било је у публици људи разних профила и сви су представи дали палац горе – рекао је Тарик.

С градоначелником, осим на представи, није причао и нису се упознали.

– Нисам га упознао, ни прије ни послије. Ја не бих ни проговорио о тој теми да није процурила у медије. Жао би ми било публике да смо прекинули представу. Од градоначелника и супруге пљесак нисам добио, зато су појачали пљесак публике – додао је.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана