Шта је Зеленски рекао о сусрету са Комшићем и Бећировићем

ГС
Шта је Зеленски рекао о сусрету са Комшићем и Бећировићем

КИЈЕВ - Предсједник Украјине Володимир Зеленски данас се у Кијеву састао са хрватским и бошњачким чланом Предсједништва БиХ Жељком Комшићем и Денисом Бећировићем те том приликом "захвалио БиХ за финансијску подршку и придруживање санкцијама ЕУ против Русије", саопштено је на званичној страници украјинског предсједника.

-Хвала вам на вашој посјети Украјини на Дан државне заставе, то је велика част за нас. Такође вам желим захвалити на подршци нашем суверенитету и територијалном интегритету, на подршци и учешћу на самиту међународне Кримске платформе - рекао је Зеленски, стоји у саопштењу.

Додали су да је „Зеленски захвалио БиХ на подршци резолуцијама које се тичу територијалног интегритета и суверенитета Украјине, посебно у оквиру УН“.

-Зеленски је с предсједавајућим и чланом Предсједништва БиХ разговарао о даљим перспективама јачања сарадње двију земаља, истакавши да Украјина и БиХ дијеле заједнички циљ - чланство у ЕУ. Предсједник је такође изразио наду да ће БиХ наћи прилику да се укључи у практичну имплементацију украјинске мировне формуле - стоји на страници Предсједништва.

Како преносе федерални медији, Бећировић је Зеленском поручио да „додјела одликовања предсједнику русије Владимиру Путину од стране предсједника Српске Милорада Додика, није став већине грађана БиХ“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана