Шта је представник Грчке рекао о резолуцији?

Танјуг
Шта је представник Грчке рекао о резолуцији?

ЊУЈОРК - Представник Грчке у Уједињеним нацијама изјавио је данас да вријеме доношења резолуције о Сребреници изазива забринутост јер је на распореду након што су отворени преговори БиХ за чланство у Европској унији.

Он је након усвајања резолуције на седници Генералне скупштине УН, приликом кога је Грчка била уздржана, рекао да због тога резолуција ризикује да буде погрешно протумачена.

"Будућност БиХ и Западног Балкана може да постоји само у оквиру ЕУ", рекао је он и додао да је потребна иницијатива која промовише деескалацију.

Представник Сингапура изразио је жаљење што је резолуција изазвала подјелу и апеловао на коспонзоре да у обзир узму све заједнице које су претрпиле злочине

Представница Панаме рекла је да је помирење једини пут да се зацијеле ране и да није вријеме да се упире прст у било кога.

"Мора да се да простор зацељењу што може да доведе до политичког мира. Били смо уздржани јер сматрамо да је неизбјежно да све стране морају да раде на путу дијалога и залијече отворене ране. Само воља укључених страна може да доведе до тога", рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана