Шта Додик каже  о тренутној ситуацији у Бањалуци

ГС
Шта Додик каже  о тренутној ситуацији у Бањалуци

БАЊАЛУКА – Бањалука није случај који треба да рјешавају републички органи, поручио је предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик, одговарајући на питање “Независних новина” како планира ријешити тренутну ситуацију у Бањалуци и сукоб градоначелника Драшка Станивуковића (ПДП) са одборницима владајуће већине коју предводи СНСД:

Додик је рекао да у Бањалуци постоје надлежне градске институције које рјешавају сва питања, не желећи тако да причу пребацује на републички ниво.

Нико од других представника владајуће већине, а који су јуче присуствовали заједничком састанку у Палати Републике, и који имају своје одборнике у Бањалуци, није желио да коментарише ово питање.

Град Бањалука могао би упасти у велике финансијске проблеме уколико се градоначелник Драшко Станивуковић и владајућа већина не договоре око одређених питања.

Спорно је, прије свега, што није усвојен Ребаланс буџета за 2023. годину, због чега су упитне исплате плата и помоћи за више хиљада радника и породица, а већ неколико дана на улицама Бањалуке организовани су протести пољопривредника, таксиста, те породица којима касни исплата накнаде за туђу његу и помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана