Шта ће америчке санкције у пракси значити за Осмицу, Станковића и Тита?

ГС
Осмица, Станковић и Тито
Foto: Twitter | Осмица, Станковић и Тито

ВАШИНГТОН - Сва имовина и право на имовину оних који су санкционисани, а која се налази у САД или је у посједу или под контролом држављана САД, мора бити блокирана и пријављена OFAC.

Ово су навели из Министарства финансија и трезора САД, које је ставило на црну листу бившег директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмицу, директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС Драгана Станковића и Едина Гачанина званог Тито, за којег су навели да је један највећих свјетских трговаца дрогом.

Осим тога, како су истакли, сви субјекти које директно или индиректно, појединачно или колективно, посједују у проценту 50 одсто и више, једна или више санкционисаних особа такође су блокирани.

- Забрањене су све трансакције држављана САД који су у САД (или пролазе кроз САД), а које укључују имовину или право на имовину појединаца који су уврштени у листу или на други начин блокирани, осим ако OFAC то не дозволи издавањем опште или специфичне дозволе, или изузећем. Забране укључују давање или обезбјеђење средстава, добара или услуга од стране, за или у корист било којег блокираног појединца или примање било којег доприноса или обезбјеђење средстава, добара или услуга од стране такве особе. Поред тога, финансијске институције или друга лица која учествују у одређеним трансакцијама или активностима са санкционисаним субјектима и појединцима могу се тиме изложити санкцијама или бити предметом извршне законске радње, појаснили су.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана