Српски званичници честитали Ђоковићу освајање 23. гренд слем титуле

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД/БАЊАЛУКА - Српски званичници честитали су Новаку Ђоковић освајање Ролан Гароса, чиме је постао први тенисер у историји са 23. гренд слем титуле.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је тенисеру Новаку Ђоковићу освајање Ролан Гароса, истичући да је током цијелог турнира потврдио апсолутну доминацију у свјетском тенису и исписао нове странице у историји овог спорта на велико одушевљење бројних љубитеља тениса и његових навијача у Српској.

„Изузетно ми је задовољство да Вам, у име грађана Републике Српске и у своје име, честитам освајање треће титуле на Ролан Гаросу и рекордног 23. гренд слем трофеја“, навео је Додик у честитки.

Додик је додао да Ђоковићева сјајна каријера, неприкосновено тениско мајсторство, борбеност и упорност, представљају инспирацију и дају примјер правих вриједности младима.

„Желим Вам добро здравље, много успјеха и спортске среће и да у времену које је пред нама наставите да нижете успјехе и побједе којима ћемо се заједно радовати“, наводи се у честитки.

Предсједник Србије Александар Вучић навео је у честитки Новаку Ђоковићу да је његова величанствена побједа у финалу Ролан Гароса обрадовала све грађане Србије и потврдила да му историји тениса нема премца.

„Желим Вам још много победа на радост свих Ваших верних навијача“, написао је Вучић на Инстаграму.

Ђоковић је у финалу Ролан Гароса у три сета савладао Каспера Руда и тако дошао до рекордне 23. гренд слем титуле у каријери, а треће на Отвореном првенству Француске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Новаку Ђоковићу освајање титуле на Ролан Гаросу, истичући да његови импресивни успјеси представљаљју величанствене историјске тренутке.

„У име Владе Републике Српске и у своје име, с огромним задовољством Вам упућујем искрене честитке поводом освајања трећег трофеја на Ролан Гаросу и рекордне 23. грен слем титуле, којом сте потврдили да сте најбољи свјетски тенисер свих времена“, наводи се у честитки.

Вишковић је пожелио Ђоковићу много успјеха и одиграних мечева у будућности, као и много спортске среће и доброг здравља.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је Новак Ђоковић на огромну радост и понос цијеле нације и данас у Паризу показао да је најбољи тенисер свијета свих времена - без конкуренције.

„Ви сте шампион и ван терена, заслужни за афирмацију спорта и правих вриједности.
Најбољи сте примјер и инспирација младим генерацијама како да преданим радом и посвећеношћу достигну врхунске резултате“, навела је Цвијановићева у честитки Ђоковићу поводом освајања титуле на тениском турниру Ролан Гарос и 23. гренд слем.

Цвијановићева је пожељела Ђоковићу нове успјеха и побједе у даљој каријери.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић у честитки Новаку Ђоковићу поводом освајања Ролан Гароса и 23. грен слем титуле истакао је да Република Српска са пуним правом очекује да Ђоковић не остане на овом броју и да настави у добром здрављу низати побједе и освајати титуле.

„Двадесет трећа титула и историјска побједа! Моје искрене честитке Ђоковићу што је ко зна који пут помјерио границе у спорту и што на најбољи начин представља наш народ и нашу земљу. Република Српска са пуним правом очекује да Ноле не остане на овом броју и да настави у добром здрављу низати побједе и освајати титуле“, написао је Стевандић на „Инстаграму“.

Стевандић је нагласио и да Ђоковић пише историју и да неће стати.

„Уједињује нас без обзира на разлике. Сви рекорди и све титуле су његови, а он наш. Пише историју и чини нас поносним. И неће стати“, написао је Стевандић на „Твитеру“ уз Ђоковићеву слику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана