Српске дипломате заступаће интересе и спољнополитичке ставове Српске

Срна
Српске дипломате заступаће интересе и спољнополитичке ставове Српске

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарали су са новоименованим амбасадорима и генералним конзулима БиХ из Српске и том приликом је изражено увјерење да ће српске дипломате заступати интересе и спољнополитичке ставове Српске, у складу са изворним постулатима Дејтонског споразума.

Цвијановићева и Додик разговарали су данас у Бањалуци са дипломатама у оквиру завршних припрема за одлазак и ступања на дужност, те је наглашено да им институције Републике Српске стоје на располагању.

Они су упознали амбасадоре и генералне конзуле из реда српског народа о сложености актуелне ситуације, различитим механизмима притисака и покушајима делегитимизације Републике Српске, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Новоименовани амбасадори и генерални конзули из реда српског народа упознали су саговорнике о активностима и плановима за предстојећи дипломатски ангажман, те нагласили да ће дати пуни допринос унапређењу свих видова сарадње Републике Српске са земљама у којима су распоређени.

На састанку је указано на значај и економске дипломатије, те оцијењено да је улога српских дипломата и у том контексту веома важна за Републику Српску.

Цвијановићева и Додик су амбасадорима и генералним конзулима Милораду Живковићу /Румунија/, Синиша Берјану /Кина/, Обраду Кесићу /УН Брисел/, Бојану Вујићу /УН Женева/, Драгану Вуковићу /Грчка/, Бојану Ђокићу /Уједињени Арапски Емирати/, Вери Сајић /Штутгарт/ и Татјани Телић /Чикаго/ пожељели успјешну дипломатску службу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана