Српска све ближе успостављању система "Пронађи ме"

Срна
Српска све ближе успостављању система "Пронађи ме"

БАЊАЛУКА - У Бањалуци ће 27. маја бити организована стручна конференција на коју ће бити позвани представници јавног и приватног сектора, као и сви други чија је улога кључна за успјешно успостављање система хитног обавјештавања јавности у случају нестанка малољетног лица "Пронађи ме" у Републици Српској, закључено је на првом састанку стручног тима који је формирало Министарство унутрашњих послова (МУП) Српске у вези са успостављањем овог система.

Поводом тога ће директор Центра за несталу и злостављану дјецу Србије Игор Јурић и представници МУП-а Србије представити систем "Пронађи ме" који је успостављен у Србији, уз анализу цјелокупног процеса, саопштено је из МУП-а Српске.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о успостављању Система хитног обавјештавања јавности у случају нестанка малољетног лица "Пронађи ме" (Амбер алерт) у Републици Српској.

Недавни случај нестанка малољетне Данке Илић у Србији, када је и први пут активиран Систем хитног обавјештавања јавности подстакао је МУП Српске да интензивира активности на увођењу овог система у Републици Српској. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана