Српска спрема одговор на изјаву о имовини, Додик сазвао састанак

ГС
Српска спрема одговор на изјаву о имовини, Додик сазвао састанак

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик сазвао је за сутра састанак са представницима свих парламентарних политичких партија из Републике Српске о имовини.

-У складу са уставним овлашћењима, утврђеним чланом 69. став 3 и члана 80. став 1. Устава Републике Српске према којима предсједник Републике Српске представља Републику и изражава њено државно јединство, а поводом заузимања става о имовини Републике Српске са освртом на изјаву о имовини коју су потписали бошњачки политички представници из Сарајева, позивам Вас на консултативни састанак - наводи се у Додиковом писму упућеном политичким партијама са сједиштем у Репбулици Српској.      

Састанак ће бити одржан сутра у 14 часова у Палати Републике у Бањалуци.

Лидери највећих бошњачких политичких партија потписали су заједничку изјаву о државној имовини и позвали међународне представнике да предузму одлучне кораке “како антидејтонска и антиуставна полтика органа власти Републике Српске не би доживјела ескалацију”, са “непредвидвим и несагледивим посљедицама”.

Изајаву су потписали Денис Бећировић и Жељко Комшић, чланови Предсједништва БиХ, затим Бакир Изетбеговић, предсједник СДА, Нермин Никшић, лидер СДП-а, Елемедин Конаковић, предсједник НиП-а, Един Форто, предсједник Наше странке, као и Нермин Огрешевић, предсједник НЕС-а и Семир Ефендић, предсједник СБиХ.

На изјаву су јуче оштро реаговали представници Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана