Цвијановић: Лидере Српске бирају и смјењују грађани, а не ПИК и странци

Срна
Foto: ГС

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић нагласила је да је Република Српска демократска и да њене лидере бирају и смјењују грађани, а не Савјет за имплементацију мира (ПИК) или било ко извана.

- Ми у Републици Српској не зовемо странце упомоћ да нам мијењају устав да бисмо могли формирати власт - рекла је Цвијановићева.

Упитана да прокоментарише позив који је Денис Бећировић упутио ПИК-у да подржи самозваног високог представника у БиХ Кристијана Шмита, који, како је рекао, треба у најкраћем року да смијени предсједника Републике Српске Милорада Додика, Цвијановићева је одговорила за Срну да Бећировић може да призива кога хоће у настојању да се туђим мишићима обрачунава са Републиком Српском.

- БиХ није и неће бити жариште, колико год се Бећировић трудио да привуче међународну пажњу. Дејтонски мировни споразум срушен је страним интервенцијама, укључујући и оне које чини Кристијан Шмит, а који на мјесто високог представника није изабран у складу са одредбама управо тог споразума на који се Бећировић позива - указала је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана