Српска и Мађарска његују пријатељство које никога не угрожава

Г.С.
Српска и Мађарска његују пријатељство које никога не угрожава

БУДИМПЕШТА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић разговарао је у Будимпешти са предсједником парламента Мађарске Ласлом Ковером о развоју билатералне сарадње између Републике Српске и Мађарске.

Стевандић, који борави у посјети Мађарској, изјавио је да та земља и Српска његују пријатељство које никога не угрожава, те да ће наставити да сарађују.

Стевандић је рекао да двије земље, између осталог, имају заједничке ставове о очувању породичних вриједности, опасностима од миграција, као и у спољнополитичком оквиру.

- Република Српска и Мађарска су демократске земље у којима су слобода мишљења и демократски систем загарантовани, гдје нема ни репресије, ни цензуре, било да се намеће из Европе или са неког другог мјеста. Ми смо друштва слободних земаља и људи који слободно мисле и сарађују. Сматрам да је то на понос Српске и још једном сам захвалио на свим добрим стварима које је за нас учинила Мађарска и њено руководство предвођено Виктором Орбаном - навео је Стевандић.

Стевандић је данас у оквиру посјете Будимпшети боравио и у Српској основној школи и гимназији "Никола Тесла" и уручио књиге за школску библиотеку, те ђацима и запосленим поручио да остану чувари националне традиције и културе.

У оквиру дводневне посјете Будимпешти одржани су састанак и радна вечера предсједника Народне скупштине са предсједником парламента Мађарске Ласлом Ковером.

Стевандић се јуче састао са Његовим преосвештенством владиком будимским Лукијаном, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана