Нови докази који руше сребренички мит: У Поточарима борци АБиХ страдали прије 1995. године

СРНА
Нови докази који руше сребренички мит: У Поточарима борци АБиХ страдали прије 1995. године

БРАТУНАЦ - Више од 130 муслимана идентификовано је у документу, чија је копија у посједу Срне, као лица из списка хашког вјештака Хелге Брунборг, који су тужилаштва користила да оптуже Србе за наводни геноцид у Сребреници, док се та иста имена налазе и у бази података припадника тзв. Армије БиХ који су погинули или нестали прије јула 1995. године.

Овај документ још један је у низу доказа да је, како наводи Срна, прича о Сребреници мит и фарса Бошњака и дијела међународне заједнице.

Први на списку је Авдо Адемовић, рођен 1968. за којег се на списку Брунборгове наводи да је датум смрти 12. јули 1995. - док се на списку тзв. Армије БиХ наводи да је датум смрти 1. август 1993.

Посљедњи на том списку је Сеад Мустафић, рођен 1962. - за којег се на списку Брунборгове наводи да је датум смрти 11. јули, док је на списку тзв. АБиХ наведено да је умро 12. априла 1995..

За свих 137 лица на списку тзв. АБиХ наведен је датум смрти у периоду од 1992. године до јуна 1995. Како даље наводи Срна, на документу, са печатом Хашког трибунала, пише да је то аутентична копија документа Канцеларије хашког тужиоца. Датум - април 2018. године.

 

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је Срни да је овај списак људи који је у предмету "Јосиповић и други" Тужилаштво БиХ користило да оптужи Србе, доказ да су у Поточарима сахрањени и они који су погинули много прије јула 1995.

Поручио је да док год муслимани у БиХ не признају себи да су вршили малверзације у вези са Сребреницом, Срби ће износити доказе да је прича о геноциду подвала, лаж и нешто што не иде наруку онима који желе од себе да направе жртве.

- Код њих је због тога, сваким даном све већи страх од потпуног демонтирања сребреничког мита, те крећу да нападају све српско, и власт и руководство како Србије тако и Српске, а што јасно показује да је страх преовладао и да ће се ускоро сазнати истина - истакао је Којић, додајући да бошњачкој страни неће помоћи ни "крње резолуције", као ни западне дипломате, али ни амбасаде, јер истина је само једна и неумољива.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана